-Maksut

KAARINAN LUKION AIKUISLINJAN KURSSIMAKSUISTA

1. Jos pääkoulusi on lukion aikuislinja (et opiskele samaan aikaan päätoimisesti muualla tai et ole jo saanut lukion päättötodistusta), opetussuunnitelman mukainen opiskelu on maksutonta 4 ensimmäistä lukuvuotta (myös kesällä ja kansliaan ilmoitetut katkokset opiskelussa lisätään aikaan). Neljän vuoden opiskelun jälkeen siirryt aineopiskelijaksi ja maksat aineopiskelijalle kuuluvat maksut

2. Jos pääkoulusi samaan aikaan on Kaarinan päivälukio, jossa päätoimisesti opiskelet, olet aineopiskelija. Opiskelu lukion aikuislinjalla on maksutonta.

3. Jos pääkoulusi on samaan aikaan joku muu kuin em. oppilaitos tai olet jo saanut lukion päättötodistuksen, olet aineopiskelija.
• aineopiskelumaksu 50 € oikeuttaa opiskelemaan koko lukuvuoden haluamiasi kurssimaksuttomia kursseja
• aineopiskelumaksu 20 € oikeuttaa opiskelemaan kevätlukukauden kaikkia kurssimaksuttomia kursseja
• Livian opiskelijoiden kurssimaksut maksaa Livia

4. Kesäjaksolla ei aineopiskelumaksua aineopiskelijoilta peritä. Kaikki aineopiskelijat maksavat kurssimaksun 40 €/kurssi. Livian opiskelijoiden maksut maksaa Livia.

5. Kesäjakson ulkopuolisia maksullisia kursseja ovat kurssitarjottimessa tähdellä merkityt kurssit esimerkiksi ÄI6, ÄI10, ENA9, RUB9, MAB9. Livian opiskelijoiden maksut maksaa Livia.

6. Jos aineopiskelija suorittaa kurssiohjelman ulkopuolella itsenäisesti kurssin, maksu on 90 €/kurssi.

7. Mikäli aineopiskelijan kriteerit täyttävä opiskelija osallistuu vain ylioppilaskokeeseen opiskelematta kursseja, häneltä peritään 20 € yksityisoppilasmaksu kirjoituskerralta.

8. Ylioppilastutkintolautakunta määrää erikseen ylioppilaskoemaksut.

ILMOITTAUTUMINEN KURSSEILLE ON SITOVA. Ellei ilmoittautumista ole peruutettu kurssin alkuun mennessä kansliaan, niin Kaarinan kaupunki lähettää kurssin alettua automaattisesti laskun opiskelijalle.