Aasia-Eurooppa yhteistyö

Kaarinan lukio on ollut mukana Aasia-Eurooppa luokkahuoneen virtuaalisissa projekteissa useana vuonna.

Eurooppalaisia yhteistyökouluja on löytynyt Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Espanjasta, Kyprokselta, Ruotsista sekä Irlannista ja Aasiasta Japanista, Etelä-Koreasta, Malesiasta, Singaporesta, Indonesiasta, Filippiineiltä ja Kiinasta.

Virtuaalisten projektien lisäksi olemme onnistuneet tekemään yhden oppilasvaihtomatkan Malesiaan sekä ottamaan kahdesti vastaan Kaarinaan oppilasryhmän Singaporesta.

Oppilasryhmä Singaporesta Kaarinassa joulukuussa 2013.

Lukuvuonna 2013-2014 teimme yhteistyötä singaporelaisen Millennia Instituten kanssa. Ryhmä vieraili Kaarinassa joulukuussa 2013 ja sen lisäksi yhteyttä pidettiin sähköisesti ennen ja jälkeen vierailua.

Oppilasryhmä tutustui lukioomme, kävi yritysvierailulla Helsingissä ja tutustui suomalaiseen kulttuuriin. Oppilaat kävivät muun muassa uimassa avannossa ja luistelemassa.

Kevät 2013 Aasia-Eurooppa luokkahuoneprojekti

Keväällä 2013 Kaarinan lukion EXE-englannin ryhmä otti osaa Aasia-Eurooppa luokkahuoneprojektiin, jonka tuloksena syntyi e-lehti.

LINKKI: http://anax1em.pressmart.com/StMarksSchool/

Lehti koostettiin St. Mark’s koulussa New Delhissä Intiassa, ja sen tekoon osallistui opiskelijoita 22 maasta Aasiassa ja Euroopassa.

Kaarinan lukion osuus löytyy sivuilta 40-41.

Lukion oppilasryhmä Singaporessa 20.2.-28.2.2010

Kaarinan lukion 8 oppilasta ja kaksi opettajaa vieraili trooppisessa Singaporessa hiihtolomallaan. Kyse oli vastavierailusta, jonka kutsun singaporelaiset esittivät jo kaksi vuotta sitten Kaarinassa käydessään.

Pioneer Secondary –koulun oppilaat ja opettajat olivat hyvin vieraanvaraisia isäntiä niin kotona kuin koulussakin. Koulusta mieleen jäivät pihalla suoritetut aamunavaukset lipunnostoineen – sekä myöhästyjien kymmenen juoksukierrosta pihan ympäri!

Vaikka Singapore on pinta-alaltaan alle 900 km², sinne mahtuu 5 miljoonaa asukasta, jotka ovat pääasiassa malaiji-, intialais- ja kiinalaistaustaisia. Niinpä tutustuminen kaupunkivaltioon aloitettiin Chinatownista ja Little India –alueelta. Molemmissa perehdyttiin temppelien lisäksi myös singaporelaisten lempiharrastukseen shoppailuun.

Bisnesalueen pilvenpiirtäjiä ja muuta uutta arkkitehtuuria oli virkistävää katsella jokiristeilyllä, jossa pieni tuulenvire auttoi jopa 35 asteeseen nousseessa lämpötilassa. Vaikka Singapore on asukastiheydestään huolimatta varsin vihreä kaupunki, oli mukavaa nähdä myös luontoa laajemmin. Sitä oli tarjolla orkideaviljelmillä, eläintarhan yösafarilla ja viimeisen päivän uintiretkellä. Mukavan rauhallisen tauon keskellä suurkaupungin vilinää tarjosi aito teehetki kiinalaisittain.

Viikkoon sisältyi paljon muutakin, retkien lisäksi paikallista perhe-elämää sukupäivällisineen ja syntymäpäiväjuhlineen. Ja kahdesta kouluvierailusta poiki jälleen uusi kutsu Singaporeen. Mutta se onkin jo toisen tarinan arvoinen.

Voit katsella KUVIA matkasta tai lukea oppilaiden BLOGIA sekä singaporelaisten jutun vierailusta Asia Europe NET –sivuston UUTISKIRJEESTÄ

WHAZZUP? projektissa kokeiltiin myös videopuheluita

Kaarinan lukiolle palkinto Aasia-Eurooppa konferenssissa

Kaarinan lukion kansainvälisyysryhmän WHAZZUP? projekti oli yksi kolmesta 2000e palkinnon saajista 8. AEC-NET-konferenssissa Tanskassa lokakuussa 2009.

Ensimmäistä kertaa palkintoehdokkaat saivat ottaa myös yhden oppilasedustajan mukaan. Henna Kuru edusti Suomea ja Kaarinan lukiota esimerkillisesti. Muut oppilasedustajat olivat Tampereelta, Irlannista, Singaporesta ja Malesiasta

WHAZZUP? –projekti lukuvuonna 2008-2009

Kaarinan lukio koordinoi kymmenen maan välistä virtuaalista opiskelijaverkostoa WHAZZUP?, jossa mahdollisimman opiskelijakeskeisesti nuoret esittelevät mielenkiinnon kohteitaan ja koulussa opiskelemiaan aiheita sekä pyrkivät saamaan aikaan keskustelua muiden kanssa.

Kaarinan lukio jälleen voitokas Aasia-Eurooppa konferenssissa

Seitsemäs AEC-NET (www.aec.asef.org) opettajakonferenssi pidettiin Borneon saarella Malesiassa ennen joulua. Konferenssissa runsas sata eurooppalaista ja aasialaista opettajaa verkostoitui tämän vuoden virtuaalisiin yhteistyöprojekteihin. Lisäksi kuudesta ehdolla olleesta ja esitellystä viime vuoden projektista palkittiin kolme 2000 euron rahapalkinnolla. Yksi palkituista oli Kaarinan lukion koordinoima projekti ’Mastering Media Goes Digital’. (http://masteringmedia3.wikispaces.com)

Projektissa kaarinalaiset, irlantilaiset, hollantilaiset ja singaporelaiset opiskelijat vertailivat teknologian roolia, etuja ja vaaroja, tämän päivän nuorten elämässä. Projekti sai erityistä kiitosta uusien nettityökalujen rohkeasta kokeilusta sekä opiskelijoiden vastuullisen netissä esiintymisen ohjauksesta.

Vuonna 2008-2009 Kaarinan lukio koordinoi monen maan virtuaalista opiskelijaverkostoa WHAZZUP?, jossa mahdollisimman opiskelijakeskeisesti nuoret esittelivät mielenkiinnon kohteitaan ja koulussa opiskelemiaan aiheita sekä pyrkivät saamaan aikaan keskustelua muiden kanssa.

Kaksi palkintoa kansainvälisissä projekteissa

Kaarinan lukio on ollut mukana AEC-NET (Asia Europe Classroom Net) -toiminnassa vuodesta 2002. Toiminnan tarkoituksena on edistää kulttuurienvälistä vaihtoa.

Lukuvuonna 2005-2006 oppilaamme osallistuivat kahteen projektiin ja molemmat niistä palkittiin parhaiden joukossa.

Koulu koordinoi Tampereen Messukylän lukion kanssa Mastering Media -nimistä projektia, jossa tarkoituksena oli kehittää nuorten medialukutaitoa. Muut projektiin osallistuvat maat olivat Irlanti, Italia, Kypros ja Kiina.

Toinen palkinnoista tuli osallistumisesta malesialaisen koulun Cultural Kaleidoscope 06 -projektiin. Siinä viiden oppilaan ryhmät Suomesta, Saksasta, Indonesiasta ja Filippiineiltä viettivät viikon eksoottisessa Kuala Lumpurissa.