Kaarinan lukion perhoskasvi-hanke alkaa

Kaarinan lukiolla aloitettiin yhteistyössä Kaarinan kaupungin viherpalveluiden kanssa ”perhospuutarhan” –perustaminen. Alustavan suunnitelman on laatinut viheraluemestari Tiina Ranki ja taimien istutustyö tapahtui koulumme opiskelijoiden toimesta.

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat istuttavat kukin muutamia perhoskasvilajikkeita eli oman vuosikurssinsa nimikkolajikkeita. Seuraavana keväänä istutustöitä jatketaan 2. vuosikurssin opiskelijoiden toimesta. Tavoitteena on noin 100 perhoskasvin puutarha.

Miksi perhoskasveja? Perhoskasvit houkuttelevat perhosia ja muita pölyttäjiä paikalle: Näin voimme auttaa luontoa ja tehdä osamme Pelasta pörriäinen –kampanjan hengessä.

Hankkeen tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden käsitystä omasta ympäristöstä ja yksilöllisistä mahdollisuuksista vaikuttaa elinympäristönsä tilaan. Toiminta on myös osa lukiomme tiedepainotusta ja perhoskasvi-hankkeen toimintaa koordinoi tiedekoordinaattori Kristiina Tarkiainen.