Kansainvälisyys

Tavoite

Kansainvälisen toiminnan keskeisin tavoite on opiskelijoiden kansainvälisyyteen ja suvaitsevaisuuteen kasvaminen. Tavoitteena on saada aikaan vuosittain eurooppalaista yhteistyötä yli oppiainerajojen sekä verkko-opiskeluna että opiskelijavaihtona ja sitä kautta luoda yhteyksiä ympäröivään maailmaan.

Koulun arjessa kansainvälisyys näkyy mm. kielikahvila joka jaksossa, teemapäivät esim. Eurooppapäivä, aamunavaukset, Erasmus in schools-vierailijat sekä muut kansainväliset vierailijat oppitunneilla ja koulun järjestämät reissut mm. Ateenaan, Roomaan, Hollantiin ja muualle Eurooppaan.

Kieliohjelma

Kansainvälisyyttä tukee lukiomme kielitarjonta:
• A1-kieli englanti (pitkä oppimäärä)

• A- ja B-ruotsi (pitkä oppimäärä ja keskipitkä oppimäärä)

• B2- ja B3-kielet espanja, ranska, saksa (lyhyt oppimäärä – B2 alkaa peruskoulussa ja B3 lukiossa)

Kotikansainvälisyys

Kotikansainvälisyys lukiossamme toteutuu kansainvälisyyskurssin, vaihto-opiskelijoiden ja -opettajien, vierailijoiden ja esimerkiksi eTwinningin avulla ulkomaisten kumppanuuskoulujen kanssa. Kansainvälisyyskurssista saat lisätietoa tästä.

Vaihto-opiskelu 2018-2019

Lukuvuosittain lähtee ja saapuu lukiolaisia vaihto-oppilaiksi eri järjestöjen kautta.
• Kaarinan lukiossa vaihto-opiskelijat Slovakiasta ja Yhdysvalloista.

• Lukiostamme oli vaihdossa kolme opiskelijaa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Saksassa.

Yhteistyökumppaneita vuosien varrelta

Millenia Institute, Singapore

Chalandri, Ateena Kreikka

Mångkulturella Folkhögskolan, Göteborg Ruotsi

IES Condesa Eylo Alfonso, Valladolid Espanja

Sophianum, Gulpen Hollanti

Suomen Ateenan- instituutti

Kansainvälisyystiimi

Lukiossa toimiva kansainvälisyystiimi ylläpitää ja kehittää jo olemassa olevia kansainvälisiä suhteita, mutta pyrkii myös lisäämään niitä verkottumalla ympäröivään maailmaan.