-Kuka ja mitä voi opiskella aikuislinjalla?

Yksittäisten aineiden opiskelu

• Kaikki pohjakoulutukseen katsomatta.

Lukion suorittaminen

• 18 vuotta täyttäneet.
  • Alle 18-vuotiaat, mikäli erityiset syyt estävät opiskelun päivälukiossa. Opiskeluoikeudesta tulee neuvotella tällöin rehtorin kanssa.
  • Perus- tai keskikoulun käyneet tai vastaavan koulutuksen Suomessa tai ulkomailla saaneet.
  • Ammatillisen koulutuksen saaneet.
  • Maahanmuuttajilta ei pääsyvaatimuksina vaadita toisen kotimaisen kielen opintoja ja äidinkielen sijaan voi opiskella suomi toisena –kielenä perusopintoja.

Aikuislinja tarjoaa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia

Koko lukio 2-4 vuodessa.

• Kesken jääneitä lukio-opintoja voi jatkaa. Aiemmin suoritetut vastaavat opinnot voidaan huomioida aikuislukiossa.
  • Ylioppilastutkinto
    – lukion pohjalta: kirjoitettavassa aineessa on oltava vähintään pakolliset kurssit/opintojaksot suoritettuna ja kaikki 44 kurssia/88 opintopistettä ennen ylioppilastodistuksen saamista
    – ammatillisen tutkinnon pohjalta
    – kerralla tai hajauttaen 1-3 kirjoituskertaan 2-4 vuodessa oman opiskelutahdin mukaan
    – erillisillä yo-kokeilla voi korottaa ja täydentää tutkintoa
  • Lukion päättöarvosanojen korotusmahdollisuus
  • Yksittäisiä oppiaineita ja lukio-opintoja: ruotsi ja englanti peruskoulun pohjalta
  • Suomi toisena kielenä alkeet ja lukiotaso -opetus vieraskielisille
  • Etäopiskelua: aluksi ilmoittaudutaan aikuislinjalle ja kursseille/opintojaksoille normaalisti.
  • Valmentavaa opetusta lukioon aikoville ja ylioppilaskirjoituksiin meneville
  • Opastusta ja valmiutta kielitutkintojen suorittamiseen
  • Muiden lukio-opintojen täydennysmahdollisuus