LOKA

Liikkumalla lisäät opiskelukykyä ja hyvinvointia

Kaarinan lukio on ollut mukana Liikkuva opiskelu-hankkeessa kaksi lukuvuotta. Hankkeen aikana on toteutettu useita erilaisia uudistuksia sekä hankintoja opiskelijoiden aktiivisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Pandemiatilanteen parantuessa pystymme vihdoin ottamaan niitä täysipainoisesti myös käyttöön. Tässä muutama vinkki opiskelijoille.

• Koulun liikuntasali on opiskelijoiden vapaassa käytössä niin väli- kuin vapaatuntisinkin.
  • Väli- ja vapaatunteja on hyvä viettää raittiissa ilmassa. Viihdykkeeksi ulos löytyy välineitä aulan “aarrearkusta”.
  • Haasta kaveri pingikseen, biljardiin, futikseen tai vaikka leuanvetoon.
  • Kiinnostaako kuntosali, sulkapallo tai padel – molempiin paikkoihin löytyy ilmaisia lippuja koululta.
  • Koulun fillareita saa käyttää tunneille siirtymisen lisäksi myös vapaatunneilla.
  • Yritetään yhdessä vähentää istumista ja lisätä tunteihin aktiivisuutta. Muistutetaan toisiamme, että 75 min. tunnin aikana pitää aina nousta ainakin kerran ylös penkistä. Tähän kannattaa hyödyntää opettajan kanssa Break Pro ohjelmaa.
  • Liiku ry kouluttaa tutoreita ideoimaan koulupäivään lisää aktiivisuutta. Jos olet kiinnostunut tutoroinnista, niin ota yhteyttä liikunnanopettaja Tuija Lehtimäkeen.