04
ELO
2022

Lukiolla vesivahinko ja poikkeusjärjestelyjä

Kaarinan lukiolla tapahtui viime viikonloppuna mittava vesivahinko, jossa putkiliitoksen aukeamisen takia vesi pääsi tulvimaan ensin luokkasiiven käytäville ja sitten käytännössä kaikkiin luokkatiloihin.

Veden poiston ja kuivatuksen jälkeen tehdyt vahinkoarviot edellyttävät rakenteiden laajaa avaamista kuivumisen varmistamiseksi ja turvallisten koulutilojen takaamiseksi tulevaisuudessa.

Vesi ei päässyt hallintosiipeen, joten pääaula, ruokala, keittiö, sali ja pukuhuonetilat säilyivät. Näidenkin rakenteet kuitenkin tarkistetaan ennen korjaustoimenpiteitä. Korjauksien kestosta ei ole vielä tietoa, mutta joka tapauksessa puhutaan kuukausista, mahdollisesti koko syyslukukaudesta.

Väistötilojen etsintä ja suunnittelu käynnistettiin heti maanantaina. Mikäli sopivasta tilasta päästään sopimukseen, koulu muuttaa mahdollisimman pian. Väistötilojen valmistelu vaatii kuitenkin työaikaa kalusteiden siirron ja tietoteknisten asennusten takia. Optimistisin arvio on noin 2-3 viikkoa mikäli kaikki sujuu hyvin.

Koulu alkaa poikkeusjärjestelyin

Ensimmäisenä koulupäivänä keskiviikkona 10.8. kokoonnutaan Kaarinan lukiolla. Ykkösten koulupäivä alkaa ruokailulla klo 11.30 ja päättyy noin klo 15. Muiden koulupäivä alkaa klo 9 ja päättyy ruokailuun 10.30 – 11.30 välisenä aikana. Kakkoset kokoontuvat ensin liikuntasaliin, muut aloittavat ruokalassa.

Torstaina ja perjantaina opetus alkaa etäopetuksessa. Ykkösillä on halutessaan mahdollisuus saada etäopiskelun aloitukseen tukea torstaipäivän ajan koululla.

Kysely koululounaasta, vastaa 8.8. mennessä

Torstaina ja perjantaina koululounas on tarjolla lukion ruokalassa wilmassa olevaan kyselyyn vastanneille. Seuraavien kahden viikon koululounaiden sijasta tarjolla on ruokakassi maanantaisin klo 14 – 16 koulun ruokalassa. Tämän voit myös tilata wilmassa olevan kyselyn kautta. Vastausaikaa on 8.8. klo 15 saakka.

Tiedottaminen

Lisätietoa löydät koulun kotisivuilta sitä mukaa kuin asiat etenevät. Seuraa wilmaa aktiivisesti, tiedon kulku ja sen seuraaminen ovat opiskelun onnistumisen kannalta tärkeimmät asiat.

Olemme yhteisen haasteen edessä kouluvuoden onnistumiseksi. Poikkeustilanne vaatii kaikilta oma-aloitteisuutta ja kärsivällisyyttä. Olemme harjoitelleet korona-ajan opiskelua vaikeassa tilanteessa. Nyt nuo taidot osoittautuvat meille hyödyllisiksi.

Kimmo Laitinen

Rehtori