Opiskelijakunta

Kaarinan lukion opiskelijakuntaan kuuluvat kaikki opiskelijat. Opiskelijakunnan hallitus muodostetaan siten, että kukin perusopetusryhmä on edustettuna. Jäsenet valitaan alkusyksystä uusien opiskelijoiden joukosta perusopetusryhmistä A, B, C, D ja E. Poikkeustapauksissa yhdestä perusopetusryhmästä voi olla useampi edustaja, mutta tällöin heillä on äänestyksissä käytettävissä yhteensä yksi ääni.

Opiskelijakunnan hallitus kokoontuu säännöllisesti ja suunnittelee tulevaa toimintaa sekä kerää palautetta menneistä tapahtumista. Opiskelijakunnan hallitus osallistuu päätöksentekooon tekemällä esityksiä, antamalla lausuntoja opiskeluun liittyvissä asioissa ja olemalla mukana opettajainkokouksissa. Opiskelijakunnan hallitus on ajanut opiskelijoiden etuja esimerkiksi uusinta- ja korotuskuulustelujen järjestämisessä ja toiminut hyvässä yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa. Opiskelijakunnan hallitus on osallistunut myös opiskelijoiden väli- ja hyppytuntien piristämiseen mm. hankkimalla biljardipöydän opiskelijoiden käyttöön.

Kerran vuodessa, yleensä joulukuussa, on opiskelijakunnan sääntömääräinen yleiskokous. Siinä päätetään tulevan vuoden päälinjauksista ja kuullaan opiskelijoita. Opiskelijakunnan hallitus johtaa puhetta. Samassa yhteydessä sovitaan hallituksen jäsenten toimenkuvat sekä valitaan ohjaava opettaja.

Opiskelijakunnan ohjaava opettaja on tukena hallituksen toiminnassa ilman varsinaista ääni- tai päätäntäoikeutta. Opettaja on mukana kokouksissa tarpeen mukaan. Tällä hetkellä ohjaavana opettajana toimii Hille Hämäläinen