Opiskelijahuolto

Kaarinan lukion opiskeluterveydenhuolto

Kaarinan lukion terveydenhoitajana toimii Heini Rehtonen p. 050 535 6137

Terveydenhoitaja on tavattavissa pääsääntöisesti päivittäin ja mahdolliset poissaolot ilmoitetaan wilmassa. Vastaanottotilat sijaitsevat Valkeavuoren koulun D-rakennuksessa.

Vastaanottoaika ilman ajanvarausta on koulupäivinä kello 12.00–13.00.

Puhelinaika on koulupäivinä kello 11.00–11.30.

• Kou­lu­ter­vey­den­hoi­ta­jan pää­työ kou­luil­la on ter­veys­tar­kas­tus­ten te­ke­mi­nen ja en­nal­ta­eh­käi­se­vä ter­vey­den­hoi­to.
  • Ter­vey­den­hoi­ta­jan te­ke­mään terveystarkastukseen tul­laan kut­su­maan kaik­ki en­sim­mäi­sen vuo­si­kurs­sin opis­ke­li­jat.
  • Toi­sen vuo­si­kurs­sin ty­töt tul­laan kut­su­maan lää­kä­rin te­ke­mään ter­veys­tar­kas­tuk­seen. Po­jil­la lää­kä­rin te­ke­män ter­veys­tar­kas­tuk­sen kor­vaa kut­sun­ta­tar­kas­tus, joka teh­dään omas­sa ter­veys­kes­kuk­ses­sa.
  • Koe­vii­kol­la opis­ke­li­ja tar­vit­see ter­vey­denhoi­ta­jan/sai­raan­hoi­ta­jan/lää­kä­rin to­dis­tuk­sen sai­rau­des­taan. Il­man asi­an­mu­kais­ta pois­sa­olo­to­dis­tus­ta, opis­ke­li­ja me­net­tää oi­keu­den uu­sin­ta­ko­kee­seen.
  • Pois­sa­olo­to­dis­tuk­sen saa­dak­seen opis­ke­li­jan tu­lee olla yh­tey­des­sä kou­lun ter­vey­den­hoi­ta­jaan heti koe­päi­vän aa­mu­na. El­lei ter­vey­den­hoi­ta­ja ole pai­kal­la, voi huoltaja ilmoittaa poissaolosta opettajalle.
  • Kou­lu- ja opis­ke­lu­ter­vey­den­huol­toa to­teut­ta­vat ter­vey­den­hoi­ta­ja ja lää­kä­ri. Ajan koululääkärille voi varata terveydenhoitajan kautta.
  • Kou­lu­ter­vey­den­hoi­ta­ja ovat kiin­te­äs­sä yh­teis­työs­sä op­pi­las­huol­to­hen­ki­lös­tön kans­sa.
  • Työ perustuu luottamukseen

Lisätietoa opiskeluterveydenhuollosta

Terveystarkastuslomake (täytä ennen tarkastukseen menoa)

Kaarinan terveyskeskuksen hammashoitolan puh. (02) 588 2200. Vieraspaikkakuntalaiset hakeutuvat itse oman terveyskeskuksen hammashoitolaan.

SERI-tukikeskus auttaa seksuaaliväkivallan uhreja

Koulukuraattori ja psykologi

Kaarinan lukion koulukuraattorina toimii Laura Kiviranta. Ajanvaraus puh. 050 314 5289. Voit ottaa yhteyttä myös Wilman kautta tai sähköpostitse.

• Koulukuraattorin työhuone sijaitsee lukiolla luokassa VE15, jossa koulukuraattori on paikalla maanantaisin.
  • Koulukuraattorin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden koulunkäynnin tukeminen ja sosiaalisten ongelmien selvittäminen.
  • Koulukuraattoriin voit ottaa yhteyttä jos koulussa on vaikeaa (poissaoloja, jaksamattomuutta tms.), perheessä, kavereiden kanssa tai vapaa-ajalla on ongelmia tai jos haluat keskustella omista asioistasi.
  • Kuraattorin työmuotoja ovat yksilö- ja ryhmäkeskustelut, ryhmätyö sekä verkostopalaverit. Yhteistyötä tehdään tarvittaessa muiden viranomaisten kanssa.
  • Työ perustuu luottamuksellisuuteen.

Koulupsykologi

Kaarinan lukion koulupsykologina toimii Eki Andersson. Ajanvaraus puh. 050 471 1925. Voit ottaa yhteyttä myös Wilman kautta tai sähköpostitse.

• Koulupsykologin työhuone sijaitsee lukiolla luokassa VE15, jossa koulupsykologi on paikalla pääsääntöisesti tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.
  • Opiskelijat voivat käydä koulupsykologin luona tukikäynneillä mm. alakuloisuuden, jaksamattomuuden, ahdistuneisuuden, itsetunto-ongelmien tai jännittämisen vuoksi. Koulupsykologi tekee myös oppimiseen ja tunne-elämän alueella ilmeneviin vaikeuksiin liittyviä selvityksiä.
  • Työ perustuu luottamuksellisuuteen.

Terveyskeskuspsykologit (ajanvaraus arkisin puh. (02) 588 2000)

Kaarinan kaupungin oppilashuollon sivut

Erityisopetus

Kaarinan lukion erityisopettajana toimii Annika Pyykkö, puh. 050 478 3343. Voit ottaa yhteyttä myös Wilman kautta tai sähköpostitse.

• Erityisopettajan työhuone sijaitsee lukiolla luokassa ES11, jossa erityisopettaja on paikalla pääsääntöisesti keskiviikosta perjantaihin.
  • Erityisopettaja toimii oppilaiden tukena opiskeluun ja oppimiseen liittyvissä asioissa. Yhteistyö erityisopettajan kanssa ei edellytä diagnosoitua oppimisvaikeutta.
  • Tuki perustuu opiskelijan tarpeisiin, jotka selvitetään kartoittamalla opiskeluvalmiuksia mm. lukitestauksilla, haastatteluilla sekä opettajien havaintoihin perustuen.
  • Erityisopetus on lukiossa kaikkien opiskelijoiden saatavilla oleva palvelu silloin, kun opiskelu ei suju toivotulla tavalla.